matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
kropka:
Hej, czy może mi to ktoś sprawdzić
Wyznacz taki punkt P, aby wektor AB +2 wektory AC− 3wektory AP=0 Jeśli A=(−5;0), B=(−1;3), C=(4;−2) Z moich obliczeń P=(−1/3; 7/3)
4 gru 12:05
Eta:
A z moich:
7
1
P(
, −
)
3
3
pomyłkowo zamieniłeś współrzędne
5 gru 02:24