liczby zespolone
Stiff: obliczyc
(1+i)
25
−−−−−−−−−−−−−
(1−
√3i )
11
czy moglby ktos pokazac jak policzyc cos takeigo krok po kroku
4 gru 10:36
magda: z=
√a2+b2
(1+i)
25 a=1 b=i
podstawiamy do wzoru
z=
√12+i2=
√1+i2=
√1−1=0
(1+i)
25 =0
25=0
(1−
√3)
11
a=1 b=−
√3
z=
√12+(−√3)2=
√1+3=2
(1−
√3)
11=2
11
| (1+i)25 | | 0 | |
| = |
| =0 |
| (1−√3)11 | | 211 | |
4 gru 12:40
AS: Przykro − ale obliczenia Magdy błędne
Według moich obliczeń
182807 + 485863i
4 gru 12:53
Stiff: no tez mi sie cos nie zgadza bo wiem ze modul licznika ma byc √2
4 gru 13:05
sushi_ gg6397228:
|Z|=√11+11 =√2
4 gru 13:31
sushi_ gg6397228:
√12 + 12=√2
4 gru 13:31
magda: a tak rzeczywiście ma być √2 sorki
4 gru 13:37
Stiff: hehe tylko co dalej
4 gru 14:40