matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Li:
dla jakich wartosci a i b wielomian w(x)= x
4
−3x
3
+bx
2
+ax+b jest podzielny przez x2−1
4 gru 09:42
Li:
prosze o pomoc
4 gru 09:51
Godzio:
Wielomian W(x) jest podzielny przez x
2
− 1 gdy: W(1) = 0 W(−1) = 0 Rozwiąż ten układ,
4 gru 09:55