kto pomoze??
90 KUBA :): oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc, że
sinα = 513 i α∊(90℃ ; 180℃)
3 gru 20:02
Eta:
to: α€ II ćw.
zatem cos α<0 i tgα<0 i ctgα<0
z jedynki trygonometrycznej
sin
2α+ cos
2α=1
| | 122 | |
to cos2α= 1 − ( 5132 = 1 −25169= 144169= |
|
|
| | 132 | |
| | 12 | | 12 | |
to cosα= |
| lub cosα=− |
| <0
|
| | 13 | | 13 | |
zatem przyjmujemy
teraz dokończ sam:
| | sinα | |
tgα= |
| = − ......
|
| | cosα | |
3 gru 21:33
90 KUBA :): :(
3 gru 22:41
Eta:
Co to ma znaczyć? ....... nie znasz słowa :
dziękuję
3 gru 22:42
think: Etunia
3 gru 22:43
think: jesteś za dobra
3 gru 22:43
90 KUBA :): 
dziekuje
3 gru 22:47