narysuj wykres funkcji
lukasz6789: narysuj wykres funkcji F(x)=−2x+3 oblicz miejsce zerowe podaj punkt przecięcia osi Y sprawdz
czy ta funkcja jest rosnąca czy malejąca
3 gru 19:53
Kejti:
miejsce zerowe:
−2x=3
x=...
w miejscu, w którym ta funkcje przecina oś Y, x wynosi zero więc:
f(0)=3
funkcja jest malejąca, ponieważ a<0
3 gru 19:59
;P: to jak to bedzie wygladalo
3 gru 20:00
Kejti: masz dwa punkty. (0;3) i (x;0)
(x musisz policzyć, z tego pierwszego równania, które napisałam)
zaznacz te punkty na układzie współrzędnych i poprowadź przez nie prostą.
3 gru 20:02