matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc funkcji
Pablo:
wyznacz najmniejsza i największa wartość funkcji w przedziale <−1;2> wzor funkcji y = −x
2
−x +2 mi wychodzi p=−0,25 q=2,25 f(−1)=2 f(2)=−4 co jest nie tak?
3 gru 15:32
ArekB:
p=0,25 q=1,25 Chyba.
7 gru 19:35