Wykaż, że:
krzys: | | 17*π | | 73*π | | 19*π | | 71*π | |
sin2( |
| )+sin2( |
| )+tg( |
| )*tg( |
| )=2 |
| | 180 | | 180 | | 180 | | 180 | |
mogłby ktoś przypomnieć jak się mnoży i dodaje funkcje tryg? np.
| | 30*π | | 60*π | | 30*π | | 60*π | |
sin( |
| )+sin( |
| ) albo sin( |
| )*sin( |
| ) |
| | 180 | | 180 | | 180 | | 180 | |
3 gru 12:45
tadaaa: krzys ja na Twoim miejscu skorzystałabym z tego:
17 = 90 − 73
19 = 90 − 71
3 gru 13:03
krzys: tak, wiem, juz to policzylem. Ale dzieki
3 gru 13:11