funkcja liniowa
gimnazjum: | | 1 | |
dane sa funkcje y=− |
| x−2 i y=−x+1. Oblicz pole figury ograniczonej tymi wykresami oraz |
| | 2 | |
osiami ukladu wspolrzednych
2 gru 21:51
gimnazjum: proszę o pomoc

!
2 gru 22:05
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek i zobacz co za figura powstała
2 gru 22:07
gimnazjum:

?
2 gru 22:22
sushi_ gg6397228:
masz dwa trojaty (II cwiartka) −−> prostokatny
drugi trojkat (I i IV cwiartka) (podstawa ma wspolrzedne (0,1) (0,−2) i wysokosc poza trojkatem
ma dlugosc 6)
2 gru 22:25
gimnazjum: to ma być jedna figura.. hmm mógłbyś to zilustować?
2 gru 22:34
sushi_ gg6397228:
opisalem to co widac na Twoim rysunku
2 gru 22:45
sushi_ gg6397228:

pole trojkata zielonego − pole trojkata czerwonego= pole czworokata niebieskiego
2 gru 22:57
gimnazjum: dziękuje

już rozwiązałem
2 gru 23:36