matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
szymon:
Ilora q w ciagu arytmetycznym a
4
=8 i a
6
+32 jest równy A ) =4 B)= −2 lub 2 C)= 2 D)=−2
2 gru 21:30
Eta:
a
4
= 8 a
6
= 32
a
k
= q
k−m
a
m
a
6
to:
= q
2
a
4
32
q
2
=
= 4
8
q= 2 lub q= −2 B)
2 gru 21:36