matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calkowite l
Pauliśka:
Zadanie 26 X=4n−5*2n+1+25 X=(2
2
)
n
−5*2n+1+25 x=(2n−5)
2
X=(2
2
)
n
−5*2n+1+5
2
2n−5ЄC bo, np. dla n=1 2
1
−5=−3 Є C (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
2 gru 21:28