pochodne
motka54: f(x)= (lnx)cosx
trzeba znaleść pochodną
2 gru 20:59
motka54:
2 gru 21:04
motka54: czy to tak bedzie
f'(x)=e
cosx*(−sinx)

?
2 gru 21:08
Jack:
[eln (lnxcosx) ]'=....
tak robiłaś?
2 gru 21:16
motka54: tak
2 gru 22:42
motka54:
2 gru 23:00
Godzio:
Mi tak to wyszło:
[e
In(Inx)cosx)]' = [e
cosx * In(Inx))]' = e
cosx * In(Inx) * (cosx * In(Inx))' =
| | 1 | | 1 | |
(Inx)cosx * (−sinx * In(In(x)) + cosx * |
| * |
| ) = |
| | Inx | | x | |
| | cosx | |
(Inx)cosx * (−sinx * In(In(x) + |
| ) |
| | xInx | |
2 gru 23:07
Jack:
2 gru 23:18