matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja Homograficzna
Tatar:
Zapisz wzór funkcji w postaci kanonicznej
−x+4
y =
x+2
−2
wychodzi mi
− 1 natomiast w podręczniku jest inaczej. Pomozecie
?
x+2
2 gru 19:39
Grześ:
−x+4
−x−2+6
6
=
=
−1
x+2
x+2
x+2
2 gru 19:41
Tatar:
Kurde jestes najlepszy dzieki
2 gru 19:52