wartości dodatnie i nie dodatnie funkcji
ania: Dla jakich argumentów wartości tej funkcji są dodatnie, a dla jakich niedodatnie?
f(x)= 5x−1 +3
2 gru 19:08
Grześ:
dodatnie:
f(x)>0
D: x≠1
Rozwiązujemy:......
niedodatnie:
f(x)≤0
D:x≠1
rozwiązujemy:....
2 gru 19:12
R.W.16l:

Najlepiej obliczyć miejsca zerowe:
f(x)=0
(3x+2)(x−1)=0
x
2=1
+ dla x∊(−nsk, −2/3) U (1; +nsk)
nie + dla x∊<−2/3; 1>
2 gru 19:13
R.W.16l: Ups, zapomniałem o dziedzinie
ale z tym sobi ejuż poradzisz
2 gru 19:13
Eta:
D
f= R\ {1}
| | 5 | |
1/ f(x) >0 to: |
| +3 >0
|
| | x−1 | |
rozwiąż tę nierówność
2/ f(x) <0 podobnie......
powodzenia , dasz radę
2 gru 19:15
Eta:
znowu ten chochlik .... wrrrrrr
2/ f(x)
≤ 0
2 gru 19:16
R.W.16l: Heh, ale aż 3 osoby nie muszą tego robić

ale chyba tylko ja zrobiłem z obliczeniami
2 gru 19:20
ania: tak poradzę już sobie, dziękuje wam
2 gru 19:30
Grześ: taaa, nikt nie potrafi zrobić

Po prostu gotowca nie robimy, a nie...........
Gratuluje Ci za Twoje zdolności
2 gru 19:33
R.W.16l: Nie to mi chodziło, ale słusznie że tak reagujesz

"ale chyba tylko ja zrobiłem z obliczeniami

" powiedziane z goryczą, czyli żałuję po części

Pozdr
2 gru 20:36