matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
aga:
Obliczyć ile złotych należy wpłacić na miesięczną lokatę o oprocentowaniu 6%, aby odsetki (przed oprocentowaniem) wynosiły co najmniej 100zł?
1 gru 21:58
magda:
k−kapitał d−odsetki p−procent t−czas
k p t
d=
100
k 6
1
12
100=
/100
100
10000=
1
2
k/2 k=20000
2 gru 13:09