matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całkę przez podstawienie
agata:
e
√
x
e
t
dt
∫
= ∫
*
= i co z tym dalej zrobić? czy może
√
x
t
2
√
x
nie podstawiać do mianownika t
√
x
= t
1
dx=dt
2
√
x
dt
dx=
2
√
x
1 gru 20:54
Godzio:
Może tak:
√
x
= t
1
dx = dt
2
√
x
e
√
x
∫
= 2∫e
t
dt = ...
√
x
1 gru 20:58
danny:
Wynik Godzia jest poprawny
1 gru 23:15