1 | ||
Vstożka1 = | * πr2 * h1 | |
3 |
1 | ||
Vstożka2 = | * πr2 * h2 | |
3 |
1 | 1 | 1 | ||||
Vbryły = | * πr2 * h1 + | * πr2 * h2 = | * πr2(h1 + h2) | |||
3 | 3 | 3 |
8 * 6 | ||
prostokątny, wynosi: | = 24 | |
2 |
10r | |
= 24 | |
2 |
24 | ||
r = | ||
5 |
1 | 576π | 192π | 384π | |||||
Vbryły = | * | * 10 = | * 10 = | = 76, 8 π [cm3] | ||||
3 | 25 | 25 | 5 |
24π | ||
Ppbocznej1 = | * 8 = 38, 4π [cm2] | |
5 |
24π | ||
Ppbocznej2 = | * 6 = 28, 8π [cm2] | |
5 |
1 | 1 | ||
*10*r= | *6*8 | ||
2 | 2 |
1 | ||
V= | *π*(4,8)2*10=76,8 −−jest to prawidłowa odp. | |
3 |
1 | 1 | |||
V= | *π*R2*h= | *π*52*12 | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |