matematykaszkolna.pl
Na ile sposobów Ania : proszę o wyjaśnienie dlaczego wynikiem jest 28 800 a nie 14 400 Na ile sposobów można ustawić 5 chłopców i 5 dziewczynek, tak aby osoby tej samej płci nie stały obok siebie.
1 gru 19:49
Eta: ch, dz, ch, dz, ch, dz, ch, dz,ch,dz lub dz,ch,dz,ch, dz, ch, dz, ch, dz, ch 2*5!*5! =............
1 gru 19:53
think: ponieważ nie wzięłaś pewnie pod uwagę, że są dwa możliwe szeregi ustawienia chłopców i dziewczynek, szereg może się zacząć równie dobrze od chłopca jak i od dziewczynki: d,c,d,c,d,c,d,c,d,c lub c,d,c,d,c,d,c,d,c,d czyli będzie 2*52*42*32*22*12
1 gru 19:53
think: Etunia
1 gru 19:54
Ania : faktycznie, nie wzięłam tego pod uwagę. dziękuję wam bardzo!
1 gru 19:55
Eta: Witaj emotka Już myślałam,że o mnie zapomniałaś
1 gru 19:56
think: Przenigdy Boska Eto emotka dałabym buziaka, ale mam gorączkę i drapie mnie w gardle więc nie będę taka i potrzymam moje zarazki przy sobieemotka
1 gru 19:58
Eta: Czy muszę Ci przypominać emotka że na wszelkie choróbska najlepszym lekarstwem jest okład z " m...... go ciała"
1 gru 20:05
think: rozumiem, że Ty przestałaś chorować od kiedy Twój mąż przestał zaliczać się do tej kategorii
1 gru 20:08
think: łaaa nie chodzi o młode, chodzi o męskie DD sorki
1 gru 20:09
think: będę musiała to rozważyć na poważniejemotka może jakiś chętny się nawinie emotka
1 gru 20:10