matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki wynik
Zosia:
10
(x −
) * 4 = 70
3
1 gru 18:23
Zosia:
PS: x to jest niewiadoma którą trzeba obliczyć zapomniałam napisać
1 gru 18:26
M4ciek:
10
(x −
)*4 = 70
3
40
4x −
= 70
3
210
40
4x =
+
3
3
250
4x =
3
250
125
x =
=
12
6
1 gru 18:29