matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysować zbiór liczb zespolonych z, dla których 0 <arg (z^3)<u{π}{2}
Michaś:
Narysować zbiór liczb zespolonych z, dla których 0 <arg (z
3
)<
π
2
Grybym miał np z=
√
1+{i}
moduł z=
√
2
arg=45stopni czyli
π
4
to co dalej
1 gru 17:07