matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
kika:
bardzo prosze o pomoc
wyznacz miejsca zerowe (o ile istnieja) funkcji kwadratowej, jesli: a)f(x)=−2x
2
−8x+10 b) f(x)=3x
2
+2x−1 c)f(x)=4x
2
−8x d) f(x)
1
2
x
2
+12x e) f(x)=9x
2
−81 f) f(x)=−
1
2
x
2
+4 g) f(X)=x
2
+10x+25 h) f(X)=−x
2
+2x−1
1 gru 16:27