matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ewa:
Ciąg geometryczny mamy dane a
5
=12 i a
9
=48 jak obliczyć a
1
?
1 gru 15:53
ewa:
1 gru 15:57
dero2005:
a
n
= a
1
* q
n−1
⎧
12 = a
1
*q
5−1
⎩
48 = a
1
*q
9−1
rozwiązać układ równań
1 gru 18:24