matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znale´z´c funkcje odwrotne
maciek:
g(x)=2−
5
√
x+1
,x∊R
1 gru 13:28
Mateusz:
Znasz definicje funkcji odwrotnej
jesli tak to zrobie inny przykłąd wezmy sobie funkcje np
1
1
1
1
y =
x+
po przekształceniu x = 2(y−
) => f
−1
(x) =2(x−
)
2
2
2
2
1 gru 13:34