zad
:): hej robie zad do kola moglibyscie mi spr czy dobrze bo nie jestem pewna co nie ktorych bede co
pewwien czas dawac nowe do spr
1 gru 10:48
:): wiec mam do policzenia czy dany ciag jest ograniczony z dolu i gory i mam taki ciag
n √2n+1
1 gru 10:50
:): i wyszlo mi ,ze m=0 a M nie jest okreslone?
1 gru 10:51
:): 2.Czy ciag jest monotoniczny od pewnego miejsca an=n2−49n−50 obliczylam an+1−an=2n−48
i z abardzo nei wiem co dalej
1 gru 10:55
sushi_ gg6397228:
podstaw n=1 i zobacz jaka wyjdzie dolna granica
√2n+1 −−>∞ wiec nieograniczony z gory
2. masz parabole policz miejsca zerowe i zrob rysunek
1 gru 11:00
sushi_ gg6397228:
2n−48> 0 ( dla jakich n −−−> wtedy bedziesz miec rosnacy od pewnego miejsca)
1 gru 11:02
:): 3.kozystajac z def.granicy wlasciwej uzasadnic podane nierownosci:
3−n
−−−−−−−< ε wyszlo mi n>7/ε−4
n+4
a w tym mam probel
1
−−−−−−=0 i wychodzi 1/∊−5<2n chyba trzeb azamieniac na log?
2n+5
1 gru 11:06
:): w 1 wyjdzie
√3 dolna granica? a to 2 to na pewno tak sie liczy bo w sumie to byl strzal
1 gru 11:09
:): (√n−n)=−∞
1 gru 11:11
:): 4.z tw o arytmetyccegranic oblicz:
n3+1
−−−−−−− 1
3 √n5+1+1 i wyszlo mi z tego −−−−−−−
2
1 gru 11:16
sushi_ gg6397228:
3. dobrze
4
tak zrobic ( zadzialac) log2
1. dla n=1 √3 dolna granica
2. an+1− an = 2n−28 widac ze to funkcja rosnaca i przyjmuje wartosci dodatnie dla
n>..... (dla pierwszych paru wyrazow jest roznica ujemna)
1 gru 11:17
sushi_ gg6397228:

tak bedzie wygladac do zad 2 n
2−49n−50
1 gru 11:19
:): ok spoko mozesz pokazacjak zadzialac z tym log bo z abardzo nei wiem jak to zrobic
1 gru 11:41
:): z def liczby e i gr podciagu oblicz
n2−1
lim(−−−−−−−− )2n2−3
n2
1 gru 11:47
:): i powiem moze ze w liczniku jest n2 ianownik n2+1 i ten ulamek jest podniesiony do 2n2−3
1 gru 11:48
:): i wyszlo mi (1− 1/n2)2(n2)−3
1 gru 11:49
:): i wyszlo e do potegi 2/3?
1 gru 11:49
:): z tw o 2 ciagach lim[3+(−1)
n]
n znajdz granice i wiem ze ciag jest stale rosnacy i co z tego

?
1 gru 11:55
:):
1 gru 13:16
:):
1 gru 13:56
:): spr ktos

?
1 gru 15:18
:):
1 gru 16:44