Prawdopodobieństwo
Kaja: Prawdopodobieństwo zdarzenia A jest o 16 większe od prawd. zdarzenia przeciwnego do
zdarzenia A.
Prawdopodobieństwo zdarzenia A =
30 lis 22:11
Marcin W: P(A)−1/6=1−P(A)
30 lis 22:12
Marcin W: 2P(A)=5/6
P(A)=5/12
30 lis 22:13
Kaja: O zdarzeniach A iB wiadomo ze P(A) =0,35, P(B)= 0,45 i P(AvB)=0,55
Wobec tego prawdo. zdarzenia AnB= ?
30 lis 22:16
Eta:
P(AUB) = P(A) +P(B) − P(A∩B)
P(A∩B)= P(A) +P(B) − P(AUB) =..........
30 lis 22:20
mARCIN w: P(A∪B)=P(A)+P(B)P(A∩B) podstaw
30 lis 22:20