matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
olo90:
Rozwiąż równanie.
2
5
log
0
,25(x
2
−5x+8) =2,5
30 lis 22:11
magda:
log
0,25
b=2,5 (0,25)
2,5
=b (
1
4
)
5
2
=
1
1024
1
2
=
1
32
log
0,25
(x
2
−5x+8)
2
5
=log
0,25
1
32
(x
2
−5x+8)
2
5
=
1
32
1 gru 11:23