matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
bart:
co jezeli P(B\A)=P(A\B)? chodzi mi czy np wtedy P(A)=P(B).. wynika cos z tego
30 lis 21:39
Eta:
A\ B= A \ ( AnB) B\A= B \ ( AnB) P(A\B) = P(A) − P(AnB) P(B\A)= P(B) − P(AnB) P(A\B) = P(B\A) => P(A) −P(AnB) = P(B) − P{AnB) => P(A)= P(B)
30 lis 21:55
bart:
dziekuje
30 lis 21:57