matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ekstremum
gustaw:
oblicz ekstremum y= x
3
− 27
30 lis 20:29
bardot:
f'(x) = 0 f'(x)=(x
3
−27)' = 3x
2
=0 x=0 f(0)=−27
30 lis 22:52
Jack:
a zmiana znaku w otoczeniu 0?
30 lis 22:54