zapisz liczbe...
xd: a=0,016*5,28+0,016*4,72przez 514*(−0,8)*1,4
30 lis 17:11
30 lis 17:16
30 lis 17:17
30 lis 17:17
Marcin W: po co tak kombinować:
| 0,016*5,28+0,016*4,72 | | 0,016(5,28+4,72) | |
| = |
| |
| 5/14*(−0,8)*1,4 | | | |
| | 0,16 | |
= |
| =... dalej se poradzisz podziel dwa ułamki |
| | −0,4 | |
30 lis 17:19
Marcin W: ..=−0,4
30 lis 17:20
30 lis 17:21
R.W1.6l: | 7552 | | 3776 | | 1888 | |
| = |
| = |
| |
| 1000 | | 500 | | 250 | |
30 lis 17:22
Marcin W: R.W1.6l nie sadzisz ze latwiej jest moim sposobem wyciagajac przed nawias w mianowniku 0,016 ?
zajmuje to jedną linijkę i nie ma tak "wielkich" ułamków jak u ciebie ?!
30 lis 17:23
R.W1.6l: | | 6560 | | 1312 | | | |
= |
| = |
| = |
| .... dobra olać, macie racje |
| | 100000 | | 20000 | | | |
30 lis 17:23
R.W1.6l: Szzza
30 lis 17:23
R.W1.6l: Wiem że tak można, ale chciałem tak
30 lis 17:24