Trygonometria:(
Dziama: Trygonometria

!:( Pomocy! Proszę


1)
a)cos(
3π2−7x)+sinx=6sin(π+3x) i x∊<−
π2,30>
| | sinx+cosx | |
b) |
| ≥0 i |x+118π|≤158π
|
| | cos2x | |
i trzeba wyznaczyć sumę rozwiązań.
2)
Szukane α+β jeżeli (1+tgα)(1+tgβ)=2
3)
W ukł. YOX zaznacz A, gdy
A={(x,y):sin(x+y)=0 v cos(x−y)=0}
4)
| | π | | 2 | | π | |
Szukane tg(x− |
| ) gdy sinx= |
| i x∊( |
| ;π)
|
| | 4 | | √5 | | 2 | |
5)
| | π | | sin(π−x) | |
Szukane sin( |
| −2x) gdy |
| =−2
|
| | 2 | | cos(π−x) | |
30 lis 15:19
Dziama: Błagam!:(
30 lis 16:34
Dziama:
30 lis 16:53
Marcin W: wiecej nie bylo ?
30 lis 17:16
Dziama: Hm oczywiście, że 'było'.., ale to są najtrudniejsze(wg.mnie)
30 lis 17:19