matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
John:
1
1
O zdarzeniach A,B wiadomo ,ze P(B) ≤
i P (A∩B) ≥
.Czy moze zachodzic równosc
3
10
4
P(B−A)=
? .Odpowiedz uzasadnij.
15
Ktos moze mi powiedziec o co chodzi ?
29 lis 22:39
Eta:
B \A = B \ ( A∩ B)
1
1
7
P( B \ A) = P(B) − P(A∩B)≤
−
=
3
10
30
zatem P(B\A) € (0,
7
30
) z treści zad. P(B\A) =
4
15
=
8
30
nie należy do ( 0,
7
30
) wniosek: taka równość nie zachodzi
29 lis 22:58
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/67411.html
29 lis 23:02