działanie na przedziałach
mycha: błagam rozwiąście mi to:
<−7,5)∩(−1,1)=
(−∞,2)U<2,+∞)=
<0,5>\(−3,2)=
29 lis 20:28
misiak:
1. to jest czesc wspolna czyli (−1,1)
2. rozwiazaniem sa liczby rzeczywiste R
3. <0,−3>∪<2,5>
29 lis 21:00
R.W1.6l: Znasz w ogóle pojęcia sUma przedziałów, ∩oczyn i różn\ca?
W kazdym "równaniu" masz dwa przedziały. Zaznacz oba na osi X i zobacz:
1. Jaki jest iloczyn (część wspólna) tych dwóch
2. Jaka jest suma (1+2)
3. Jaka jest różnica (od A odejmujesz z A to co nalezy do B −> pamietaj, ze jeśli odejmujesz B
np <8;...) to w A zostanie (...; 8)
29 lis 21:02