wogóle tego nie umiem
Ewelina: zad.1. Napisz równanie symetralnej odcinka o końcach:A=(2,4),B=(4,6). zad.2.Napisz równanie
okręgu o środku w punkcie S=(−3,−6)i promieniu równym długości odcinka o
końcach:A=(2,−3),B=(5,−1). zad.3.Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu określonego wzorem:
an=(−1)n+2−2,a następnie narysuj jego wykres. zad.4.Ojciec zaproponował córce kieszonkowe:w
pierwszym miesiącu otrzyma 6zł,a w każdym następnym o 3zł więcej niż w poprzednim.W którym
miesiącu Kasia otrzyma 78zł? zad.5.Wyznacz takie liczby m,n aby ciąg (m,n,−6) był
arytmetyczny,a ciąg (54,m,n) był geometryczny.
29 lis 19:45
kropka: Zadanie 1
s− środek odcinka AB
s(2+42;4+62)
s(3;5)
Prosta AB
4=2a+b
6=4a+b
trzeba rozwiązac układ równań : a= 1 b=2
y=x+2
równanie prostej prostopadłej przechodzącej przez s do prostej ab
y=−x+b
5=−3+b
b=8
y=−x+8
Zadanie 2
IABI= √9+4=√13=r
równanie okręgu
o: (x+3)2 + (y+6)2=13
29 lis 20:04
kropka: ciągów nie umiem jeszcze

Zadanie 4
I miesiąc − 6 zł
II miesiąć − 6+3=9
III miesiąc− 9+3=12
..
W 23 miesiącu
29 lis 20:07
Gustlik: Oj, kropka, kropka − po co układ równań?
Wystarczy sam współczynnik kierunkowy prostej AB:
| | 1 | |
Potem oblicz współczynnik prostej prostopadłej do AB: a2=− |
| , wstaw do równania prostej |
| | a1 | |
y=a
2x+b i potem podstaw współrzędne środka.
30 lis 01:33