ile , oblicz
angelika:
prosze pmóżcie. w pewnym przedsiębiorstwie liczba kobiet stanowi 35% liczby wszystkich
pracowników . mężczyzn jest o 252 więcej niż kobiet. ile pracuje osób w tym przedsiębiorstwie
29 lis 19:28
Eta:
n −−− ilość osób pracujących w tym przedsiębiorstwie n€ N+
0,35*n −−− ilość kobiet
0,35n + 252 −−− ilość mężczyzn
0,35n + 0,35n + 252= n
n=........ = 840 osób
29 lis 19:48
kropka: x− liczba pracowników
35%x− liczba kobiet
35%x+252− liczba mężczyzn
35%x +35%x + 252=x
0,35x+0,35−x=−252
−0,3x=−252
x=840
29 lis 19:49
Mateusz: forum/67302.html pomocy
29 lis 19:49
angelika: oblicz pole koła i długość oręgu opisanego na trójkącie rów nobocznym o długości 6 cm
29 lis 20:37