matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
ania:
jeżeli wiemy, że : log
14
2=a lob
14
5=b oblicz: log
7
50 = proszę, pomóżcie. ;c bo nie wiem kompletnie jak się za to zabrać, tylko jakby ktoś mógł mi to jakoś sensownie wytłumaczyć, błaaagam!
29 lis 19:00
Eta:
log
c
a
log
a
b=
log
c
b
log
14
50
log
14
5
2
*2
log
7
50=
=
=
log
14
7
log
14
14
2
2log
14
5 + log
14
2
2b+a
=
=
log
14
14−log
14
2
1 −a
29 lis 20:28