Dlaczego taka równość: (e do potęgi ln 10) do potęgi ln(ln n )= (ln n) do potęgi
Miki: Dlaczego taka równość: (e do potęgi ln 10) do potęgi ln(ln n )= (ln n) do potęgi ln 10 ?
29 lis 18:50
brat:
29 lis 19:12
Miki: Może i śmieszne, ale nie mogę znalźć wytłumaczenia.
29 lis 19:21
Krzysiek: np. 3 można zapisać jako eln 3
a jak można zapisać ln(n) ?
29 lis 19:22
Godzio:
korzystając ze wzoru: alogab = b, trzeba też pamiętać że (ab)c = ab * c = (ac)b
(eIn10)In(In n) = (eIn(In n))In10 = (In n)In10
29 lis 19:27
fdfdg: αβ←Δπ
24 sty 18:38