matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji pomocy !
kasiunia:
wyznacz dziedzine funkcji okreslonej wzorem: f(x) =5/ x
2
+6x+9 5 dzielone przez x
2
+6x +9
29 lis 18:42
magda:
mianownik musi być różny od zera x
2
+6x+9≠0 a=1 b=6 c=9 Δ=b
2
−4ac
−b−
√
Δ
x
1
=
2a
−b+
√
Δ
x
2
=
2a
29 lis 20:51