wogóle tego nie umiem wcale
Ewelina: zad.1. Napisz równanie symetralnej odcinka o końcach:A=(2,4),B=(4,6). zad.2.Napisz równanie
okręgu o środku w punkcie S=(−3,−6)i promieniu równym długości odcinka o
końcach:A=(2,−3),B=(5,−1). zad.3.Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu określonego wzorem:
an=(−1)n+2−2,a następnie narysuj jego wykres. zad.4.Ojciec zaproponował córce kieszonkowe:w
pierwszym miesiącu otrzyma 6zł,a w każdym następnym o 3zł więcej niż w poprzednim.W którym
miesiącu Kasia otrzyma 78zł? zad.5.Wyznacz takie liczby m,n aby ciąg (m,n,−6) był
arytmetyczny,a ciąg (54,m,n) był geometryczny.
29 lis 17:55