matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstremum
Roman1989333:
bardzo prosiłabym o pomoc z tym zadankie, bo strasznie mi jest potrzebne. Wyznaczyć esktremum fukcji f(x)=x*e
(
1/x) Bo wyszło mi że x=0 ale to chyba źle. Bo pochodna mi wyszła f'(x)=−1/x
2
*e
(
1/x)
29 lis 17:40