matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
????
90 KUBA :):
jaką masę posiada Księżyc, jeżeli Ziemia przyciąga go siłą 1,8 x 10
20
N. odległośc miedzy nimi wynosi 384 000 km = 4 x 10
8
m. stała grawitacja G = 6,67 x 10−11
Nm2
kg
2
Mz = 6 x 10
24
kg
29 lis 16:55