...
help!!: dany jest wzor funkcji kwadratowej w postaci kanonicznej. sprowadz ten wzor do postaci
ogólnej.
a) f(x)=3(x+2)2 −6
b)f(x)=−2(x−3)2 +18
29 lis 16:43
Eta:
wykonaj działania , uporządkuj ten trójmian
i to wszystko

do a) zastosuj ( a+b)
2= a
2+2ab +b
2
do b) (a−b)
2= a
2 −2ab +b
2
29 lis 16:48
Dawid: a) f(x)=3(x2+4x+4)−6 = 3x2+12x+12−6 = 3x2+12x+6 = x2+4x+2
b) −2(x2−6x+9)+18 = −2x2+12x−18+18 = −x2+6x
29 lis 16:48
HEELLP!!!: dany jest wzor funkcji kwadratowej w postaci kanonicznej. sprowadz ten wzor do postaci
ogólnej.
| | 2 | | 3 | |
f ) f(x) = |
| (x+3)2 + |
| |
| | 7 | | 7 | |
1 sty 17:35
POMOCCY !!1: Dane są współrzędne wierzchołka W paraboli, będącej wykresem funkcji kwadratowej, oraz
współrzędne punktu P przecięcia tego wykresu z osia OY. Wyznacz wzór funkcji kwadratowej w
postaci kanonicznej; następnie doprowadź go do postaci ogólnej.
b) W(2,0) , P(0,4)
d) W(2,7),P(0,−5)
1 sty 17:41
Dorcia : Dany jest wzór funkcji kwadratowej w postaci iloczynowej f(x)=3(x −6)(x+3) .Sprowadź ten wzór
do
postaci ogólnej.
27 lut 10:12