jak to zrobić?
Weroniczka: Oblicz wysokość ściany bocznej ostrosłupa prawidłowego pięciokątnego, jeśli obwód jego podstawy
jest równy 40 cm, a pole powierzchni bocznej wynosi 190cm
29 lis 16:21
dero2005:

Obwód podstawy = 5a = 40
a =
405 = 8
Powierzchnia jednej ściany
1905 = 38 cm
2
a*h2 = 38
h = 9,5 cm
29 lis 17:47
martyna: wysokosc graniastoslupa prawidlowego cworokatnego jest rowna 8cz a jegoprzekatna tworzy z
podstawa kat 60 stopni.oblicz objetosc tego graniastoslupa
28 paź 19:07
dero2005:

h = 8
V = a
2*h = 85
13
28 paź 19:22
a: przedstawiono ostrosłup prawidłowy czworokątny. Jaką objętość i jakie pole powierzchni
całkowitej ma ten ostrosłup?
(wysokosc na srodku 6 cm i krawedz podstawy 5 cm)
11 lut 21:12
Mila:
| | 1 | |
1) V= |
| *a2*H=...? oblicz sam |
| | 3 | |
2)
Pole powierzchni całkowitej
a) W ΔSOE:
| | 5 | | 25 | | 169 | |
h2=62+( |
| )2=36+ |
| = |
| |
| | 2 | | 4 | | 4 | |
P
c=25+65
P
c=90cm
2
========
11 lut 22:43