matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania trygonometryczne
Matiii:
Rozwiaz równania : 1) 2cosx + 3 = 4cos
x
2
2) sin2x tgx=1 3) cos
4
x−sin
4
x=sin4x 4) sin
4
x+cos
4
x=cos4x Jesli mozecie to zrobcie albo chociaz wytlumaczcie
29 lis 15:10
sushi_ gg6397228:
dziedzina sin2x= 2*sin x * cos x
sin x
2) 2*sin x * cos x *
=1
cos x
2*sin x *sin x =1
1
sin
2
x=
2
√
2
√
2
sin x=
lub sin x=−
2
2
x=... + 2 k π
29 lis 15:23
sushi_ gg6397228:
x
1. cosx= 2* cos
2
−1
2
x
x
4* cos
2
−2 +3 = 4* cos
2
2
x
podstawienie t= cos
i rownanie kwadratowe −1≤t≤1
2
29 lis 15:25
Matiii:
ma ktos pomysl na nastepne ?
29 lis 15:39
Matiii:
?
29 lis 16:07
Matiii:
Helpppp
29 lis 17:33