potrzebne na szybko z góry dziękuję:)
Ewelina: zad.1. Napisz równanie symetralnej odcinka o końcach:A=(2,4),B=(4,6).
zad.2.Napisz równanie okręgu o środku w punkcie S=(−3,−6)i promieniu równym długości odcinka o
końcach:A=(2,−3),B=(5,−1).
zad.3.Oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu określonego wzorem: an=(−1)n+2−2,a następnie
narysuj jego wykres.
zad.4.Ojciec zaproponował córce kieszonkowe:w pierwszym miesiącu otrzyma 6zł,a w każdym
następnym o 3zł więcej niż w poprzednim.W którym miesiącu Kasia otrzyma 78zł?
zad.5.Wyznacz takie liczby m,n aby ciąg (m,n,−6) był arytmetyczny,a ciąg (54,m,n) był
geometryczny.
29 lis 14:41