Rachunek prawdopodobieństwa
lala: Mamy dwie urny .W jednej są 3 kule białe i 2 czarne, a w drugiej 1 biała i 4 czarne. Z urny
przypadkowo wybranej wyciągamy losowo 1 kulę .Jakie jest prawdopodobieństwo, że wyciągniemy
kulę białą?
29 lis 11:53
magda:

A={(U
1,b), (U
2,b)}
| | 1 | | 3 | | 1 | | 1 | | 3 | | 1 | | 4 | | 2 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 5 | | 2 | | 5 | | 10 | | 10 | | 10 | | 5 | |
29 lis 14:00
lala: Czy aby na pewno jest to dobre rozwiazanie

Dziekuje za pomoc
29 lis 19:50