matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo dziękuję za rozwiązanie.
Monika:
Wyznacz a, b, c, aby liczby 3, a ,b ,c, 63 tworzyły ciąg arytmetyczny.
29 lis 11:37
sushi_ gg6397228:
a
1
= 3 a
5
=63 a
5
=a
1
+4r ===> r= ....
29 lis 11:43