matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Michał16:
Oblicz pole i obwód prostokąta którego przekątna wynosi 10cm a krótki bok
29 lis 09:06
Michał16:
6
29 lis 09:06
buuu:
d=10 a=6 Bok b liczysz z Pitagorasa a
2
+b
2
=d
2
a dalej sobie poradzisz
29 lis 09:25