potęgi
sam: (−14)5 : 0,252 = (−14)5 : 142= ... i w tym miejscu mam pytanie? czy ja muszę
wszystko potęgować czy mogę dalej liczyć w ten oto sposób (że minus dzielony na plus daje
minus) = −145−2 = −143 = −164
28 lis 23:22
sam: jest tu kto?
28 lis 23:32
elwira91: dobrze masz
28 lis 23:35
sam: wynik wiem że jest dobry, ale czy mozna tak odejmować potęgi kiedy jeden ułamek jest na minusie
a drugi na plusie?
28 lis 23:38
sushi_ gg6397228:
minusa na sam poczatek wyciagasz przed nawias ( jak potega parzysta to nie ma minusa) i po
sprawie
28 lis 23:44
sam: aha dzięki
28 lis 23:47