wykaż że... prosze o pomoc
kropka: r= 43√π
Vwalca = 128
pole powierzchni całkowitej walca tego walca jest najmniejsze gdy r=43√π
wykaż że wówczas pole powierzchni całkowitej jest równe 963√π
28 lis 22:26
kropka: potrafi ktos mi pomóc ?
28 lis 22:38
Januszek75: ile ten r wynosi napisz to po ludzku
28 lis 22:42
kropka: pierwiastek 3 stopnia z 4 przez "pi"
28 lis 22:43
kropka: i jak ?
28 lis 22:47
kreska: blagam pomocy:( tez to mam
28 lis 22:50
Januszek75: czy dobrze napisales treść zadania (dwa razy napisalem pole pow.cał)
28 lis 22:55
Tomek.Noah: miales pochodne?
28 lis 22:55
kreska: nie nie mielismy, to jest zadanie z podstawy...
28 lis 22:56
kreska: zle podalas r
r jest rowne 4 przez pierwiastek 3 stopnia z pi
28 lis 22:59
Tomek.Noah: a porbowaliscie podsatwic do wzoru
28 lis 23:02
kreska: ale nie mamy H...
28 lis 23:02
Tomek.Noah: a Bozia dala mozg zeby korzystac... (sorka) wyznacz z objetosci...
28 lis 23:06
Tomek.Noah: Ide spac bo jutro mam spr z trygonometri
28 lis 23:06
kreska: to fajnie
28 lis 23:11