Prośba
aneta:
(x−7)2 − (X−3)(X+1)=4
Aneta prosi o pomoc..
28 lis 22:01
sushi_ gg6397228:
wzory skroconego mnozenia (a−b)2
a to drugie −−> powymnazaj kazdy z kazdym
28 lis 22:07
aneta: (x−7)2 − (X−3)(X+1)=4
(x−7)*(x−7)−x2−x+3x−x=4
czy tak
28 lis 22:14
sushi_ gg6397228:
to przemanzamy (x−7)*(x−7)=,,,, kazdy z kazdym
(x−3)(x+1)= x2 +x −3x−3 i " minus " na poczatku, wiec bedzie ( u Ciebie na koncu sie
pojawilo "x" a nie "3" )
28 lis 22:17
Januszek75: nie
tak ma byc −−−−−−−−−−− (x−7)(x−7) − x2−x+3x+3=4
28 lis 22:17
Pawcio: x=4
28 lis 22:18
aneta: Wyszedł mi wynik
x=312
Czy tak
28 lis 22:34
sushi_ gg6397228:
wynik podal juz Pawcio x= 4
28 lis 22:44
aneta: Jasne dziękuję
28 lis 23:02
28 lis 23:03