pomocy
wojtek:

|AB|=33m przyjmujac ze
√3≈1,75 oblicz szerokosc rzeki
28 lis 21:32
28 lis 21:45
think: x − szerokość rzeki
x + x√3 = 33
28 lis 23:06
natalia: a) A= {− 3, 0, 1, 2, 5}
B= {−5, −3, 0, 1, 3}
b)A={−5,−3,−2,−1, 0,1}
B={−1,0,1,2,3,4,5}
c) A={−7,−3,0,1,2,3,4}
B={−3, −1,0,1,2,3,4}
29 lis 07:56
wojtek: jak wykonac obliczenie do tego zadania
5 gru 15:25
Jack:
Niech |AD'|=x oraz |BD'|=33−x
Wówczas:
| | DD' | |
tg45o= |
| =1 ⇒ |DD'|=|AD'|=x
|
| | AD' | |
| | DD' | | √3 | | 3|DD'| | | 3x | |
tg30o= |
| = |
| ⇒ |BD'|= |
| = |
|
|
| | BD' | | 3 | | √3 | | √3 | |
5 gru 15:33
wojtek: nadal nie wiem jak to zrobiles
5 gru 15:51
wojtek:
12=
33−xy
y=66−2x
moze od tego zaczac czy jakos tak
5 gru 16:00